Дюни е луксозен курорт по южното Черноморие на България. Той е един от най-новите в страната, създаден е по австрийски проект през 1987г. Прилежащият му плаж е с 4,5км. и ширина 100м, а поради това, че се намира в близост до природен резерват, водата е бистра, а плажът чист. Наскоро курортът получи и международна награда за екологичността си.

Курортът е предпочитано място основно от чуждестранни туристи – германци, англичани и австрийци.

Хотелите в Дюни са шедьовър на архитектурното изкуство. В по-голямата си част са на принципа „ол-инклузив“, с включени в цената храна и питиета. Предлагат се разнообразни развлекателни програми от аниматорите, за съжаление често на немски, както и детска градина и развлечения за децата, докато родителите им си почиват на това райско кътче. За разлика от доста други наши курорти, тук не всичко е бетонирано, между хотелите има обширни паркови пространства. Ако желаете да почивате в Дюни, добре е да направите резервацията си по-отрано.

Има много спортни съоръжения, като водна пързалка и възможности за екстремни преживявания на плажа. Множество ресторанти, плажни барове и нощни клубове с високо ниво на обслужване също са на разположение на туристите.

Само на 5км. е Созопол с архитектурните си забележителности, в близост са също Черноморец и Китен. Къмпингите Веселие, Смокиня и Каваци са на по-малко от 3км. В близост са плажът и блатото Алепу, известно на почитателите на птици. Река Ропотамо и природният резерват със същото име са само на броени километри. Там можете да се възползвате от туристическа разходка с корабче до устието й и да се насладите на непокътнатата природа – флора и фауна, с изчезващи видове. Наблизо са и резерватите „Вельов вир“ и „Водна лилия“.

Ако желаете да прекарате почивката си на Дюни, СъниКар може да ви предложи rent a car услугите си. Местността не е добре транспортно свързана, а с нашите коли под наем ще можете да разгледате и забележителностите в близост.