Курортът Елените е сравнително нов, изграждането му започва през 1985г. Идеално място за спокойна почивка, в него се намират едни от най-луксозните хотели по българското Черноморие, истински шедьоври на архитектурното изкуство.

Едно от местата, в които планинският пейзаж на Стара Планина и красивата панорама на морският бряг се преливат в една изключително богата природна картина, а въздухът е свеж и през най-горещите дни. Като вземем предвид и лукса, неслучайно е, че курортът се сравнява с Френската Ривиера.

Изложението на плажа е изцяло южно, благодарение на което летуващите се радват на много слънце. Плажната ивица е дълга 800м., водата е кристално чиста.

Освен хотелите, в Елените се намират и едни от най-луксозните вили и еднофамилни бунгала по българското крайбрежие. Набляга се на удобствата, като някои хотели разполагат дори с  екстри като игрална конзола PlayStation.

Забавленията в Елените са много разнообразни: конни спортове, стреляне с въздушна пушка, водно колело, боулинг, тенис на корт и много други. Аниматорите по хотелите подготвят интересни развлекателни програми за посетителите си както през деня, така и вечер. Тъй като в Елените се набляга на семейните почивки, курортът е пълен със забавления и за децата. Въпреки че в Елените спокойствието и уединената почивка са на почит, хубавото прекарване продължава и през нощта в дискотеките и баровете.

Свети Влас, Слънчев Бряг и Несебър са най-близките курортни селища до Елените, на броени километри южно. Нос Емине е на 7км, а девственият плаж Иракли – на 8км.

Елените  е малък курорт и редовният транспорт е по-ограничен. Дотам можете да стигнете с такси от Слънчев Бряг, а ако желаете да разгледате и околността бихме могли да ви предложим нашите rent a car услуги – да наемете автомобил за разходката си. Това може да стане в някой от офисите ни в Сл. Бряг и Поморие, както и от по големите градове – Варна, Бургас, Пловдив, София и летищата им.