Крайморие е курорт и квартал на Бургас, на 10км от града и около 20 от летище Бургас. Населението на селището е около 1000 души през по-голямата част от годината.

Крайморие възниква като имение на султана през Османското владичество, по-късно в него се е помещавал лагер за бежанци. Днес Крайморие е квартал на Бургас, но е запазил атмосферата си на китно селце край морето.

Големите хотели са рядкост, за сметка на това е пълно с малки семейни хотелчета на по два-три етажа, където можете да наемете уютна стая на повече от достъпни цени. Ще откриете много ресторанти, нощни клубове, кафенета и забавления. Отдалечеността от града предлага спокойствие и тишина, Крайморие е добра възможност за семейна почивка.

Една от интересните забележителности е остров Св. Анастасия, само на няколко километра от брега с лодка. Там са били заточвани политически затворници, като затворът е добре запазен и отворен за туристите.  Има и стар манастир, както и малък бар.

Можете да разгледате и останките от крепостта Форос, построена още в античността и изиграла важна роля през средновековието.  В непосредствена близост до нея се намира Мандренското езеро. Около Крайморие се намират три защитени местности, с голямо биоразнообразие и атракция за любителите на птици.

В близост до Крайморие се намират курортите и къмпингите Градина, Златна Рибка, Черноморец и Каваците. На около 20км. е античният град Созопол. Крайморие е достъпен чрез градския транспорт на Бургас, както и чрез такси и rent a car.

Освен приятна почивка, има и какво да разгледате в тази част на българското Черноморие. За комфортната ви и гъвкава разходка по него, можем да ви предложим някои от нашите автомобили под наем. Такъв можете да наемете от Бургас и други места, свържете се с нас за повече информация.