Летище Бургас е разположено на 9км от центъра на града, и на по-малко километър от курортния квартал Сарафово. Открито е през 1927г., а днес е едно от най-модерните летища в страната и разполага с третата по дължина писта на балканския полуостров – 3200м., способна да приеме най-огромните въздушни возила, произвеждани досега.

Много от туристите избират това летище за пристигането си в България, тъй като предлага връзка с най-популярните курорти, като Слънчев Бряг, Несебър, Китен, Поморие, Созопол, Равда, Ахелой, Лозенец, Елените и други.

Фирма СъниКар предлага услугата си по наем на автомобил – rent a car – директно от летището с предварителна уговорка. Разполагаме  с 30 модела автомобили и ще ви помогнем да изберете най-оптималния вариант според нуждите ви. В цената са включени застраховки Гражданска отговорност, застраховка на местата и автокаско.

Някои от редовните полети, които се извършват на летището, са до Лондон, Москва, Виена и София. Освен тях се извършват полети до още 45 дестинации по света.

Най-голямата натовареност на летището е през летния сезон, пристигащите и заминаващите са най-вече руски, немски и английски туристи. Летището работи целогодишно и денонощно, 7 дни в седмицата.

Летището се стопанисва от немско-българско дружество, което прави огромни капиталовложения в инфраструктурата, терминалите, техниката и други. Разполага с платен паркинг – 200 места.

Транспортът от и до летището се извършва с автобусни линии, таксита (стоянката е на терминал „Пристигащи“) и с рент а кар. Пътят от и до Бургас отнема около 15 минути. 

Транспортните връзки са както следва: Слънчев Бряг и северното Черноморие – път Е87 посока север; Бургас и южното Черноморие – на юг по Е87; София, западна и северозападна част на страната – магистрала А2; Варна – тръгнете на север по Е87 и завийте по магистрала А2.