Сарафово е един от новите, луксозни квартали на Бургас, с население от около 4000 души и разположен на морския бряг. Намира се на около 10км. от центъра на града. На 7км. е Поморие, а Слънчев бряг – на 25км.

Като селище Сарафово възниква през 1922г., а през 1987 е причислено като квартал към Бургас. Днес в него живеят едни от най-заможните хора в града, заради което понякога го наричат „бургаският Бевърли Хилс“.

Кварталът е популярно място за почивка. Поради местоположението си в бургаския залив, температурата на водата там е още по-благоприятна, което дава възможност летният сезон да продължи чак до октомври.

Плажът е дълъг 4км., водата е плитка, топла и много подходяща за малки деца и неплуващи.  Сред забавленията на плажа са каране на джет и водно колело, „банан“, сърфинг, водни ски, плажен волейбол и други.

Сарафово е разположен на хълм, от който се открива грандиозна гледка към Созопол, Поморие, Бургас и някои от възвишенията на Странджа.

Опциите за настаняване включват хотели, бунгала, икономични и луксозни частни квартири. Сарафово става все по-предпочитана дестинация за почивка и се разраства с бързи темпове. През летния сезон ще откриете множество ресторанти, магазини и нощни клубове.

Само на 3км. се намира Природен резерват „Атанасовско езеро“ с над 300 вида птици, огромно разнообразие на растителни видове и риба.

Наскоро чрез даренията на живущите в квартала бе построен красивият храм „Св. Николай Чудотворец“, който бихте могли да посетите.

В непосредствена близост до Сарафово е летище Бургас, откъдето можете да наемете наш автомобил – rent-a-car с предварителна заявка.

В близост до Сарафово се намират курортите Поморие, Несебър, Слънчев Бряг и Свети Влас, с които е добре транспортно свързан.