Търсене на автомобил

Каваците е местност и къмпинг в по южното Черноморие, в близост до Созопол и Дюни. Името е турска дума, която на български означава 'топола', произлязло от дърветата в местността.

В Каваците можете да се насладите на страхотни бели пясъчни дюни, които са природна забележителност със статут на защитена местност от 1985г.

На около 4км. е блатото Алепу – част от природен резерват Ропотамо, където могат да се наблюдават редки видове птици. Реката Ропотамо е само на 9км, там можете да наемете лодка и да се порадвате на огромното разнообразие от растителни и животински видове, много от които застрашени.

В Каваците има три хотела, в близост още няколко. Отсяда се и в бунгала с гледка към плажа, както и на палатки.  Има няколко заведения и една дискотека. Тук се ценят тишината,  спокойствието и красотата на природата.

Каваците е само на километър от Созопол – можете да стигнете дори пеша или с влакчето за деца. Предимството на Каваците е, че плажът е по-чист и поради спорове за статута на местността, в която влиза къмпингът, там почти няма строителство. Поради близостта и по-големият избор за настаняване, добър е вариантът да нощувате в Созопол (там ще можете да се разходите из стария град и да разгледате забележителностите), а да плажувате в Каваците, където плажа не е толкова пренаселен.

В близост са също къмпинг Смокиня, Дюни, Черноморец, Приморско, Китен. Плажът Аркутино – също защитена местност, известна с пясъчната лилия, която расте там, е само на 7км.

Местността Каваците и забележителностите около нея си заслужават разходката, най-малкото заради девствената природа.  Предлагаме rent a car – наемане на автомобил, с който бихте могли да осъществите това малко приключение на достъпни цени. По ваша заявка колата може да  бъде доставена на възможно най-удобно за вас място.