Търсене на автомобил

Ахелой е село по южното ни Черноморие с население от около 2200 души. Известно е с провелата се там битка през 917г., когато цар Симеон първи разгромява византийците.Освен хотели се предлагат и голям брой частни квартири на много достъпни цени.

В Ахелой се намира яхтено пристанище, а наскоро беше построен и масивен фар. Селото разполага с красив парк, залесен с иглолистни и широколистни дървета, с люлки за децата. В него се намира и паметник на загиналите в битката при Ахелой.

Плажът на Ахелой е част от Бургаския залив и е сред най-дългите в страната – цели 10 км, достигащ до Поморие. Намира се на около километър от селото.

Сред плажните спортове са каране на водно колело, водни ски, сърфинг, а освен това се предлага и туристически риболов – както морски, така и сладководен по р. Ахелой, минаваща през селото.

Ахелой е предпочитано място за уединена почивка далеч от големия град и тълпите. Освен ресторанти и дневни плажни барове, Ахелой разполага и с няколко дискотеки и нощни бара.

Селото остава относително незасегнато от строителния бум по Черноморието. Наблага се на екологията, реката е чиста, плажа се поддържа добре. Ще бъдете очаровани от природата, тишината и свежия въздух, в същото време няма да забележите големи строителни площадки, типични за по-големите ни курорти дори през летния сезон. Ахелой е прекрасно място за спокойна семейна почивка.На главния път ще откриете няколко магазина и сергии, откъдето да се сдобиете със сувенири.

Ахелой е само на 19км. от летище Бургас, откъдето бихте могли да наемете наш автомобил. От двете му страни са Слънчев Бряг и Поморие, където също предлагаме услугата rent a car и можете да наемете или върнете някой от широката ни гама автомобили.