Търсене на автомобил

Китен е курортно градче по южното ни Черноморие с население от около 1000 души. Намира се между курортите Приморско и Царево, на около 55км. от Бургас.

В модерния си вид, селото е създадено в началото на 20век. Останките от древната крепост Урдовиза свидетелстват, че е било заселено от траките още през 6в.пр.н.е. Днес части от нея са видими около селището, а ценностите, открити при разкопките й, са изложени в музея в Созопол. През 2005г. Китен е обявен за град и се нарежда сред най-малките градове в страната.

Китен разполага с два плажа, намиращи се в малките заливи Атлиман и Карач. Поради благоприятните климатични условия, температурата на водата е повече от подходяща от юни до октомври. Морето е по-спокойно в сравнение с другите курорти, с кристална чистота. Плажовете са добре поддържани.

В Китен ще откриете изобилие от забавления, както за възрастните, така и за децата. Освен традиционните банан, джетове и водни ски, има надуваем дворец за децата, люлки, пързалки, блъскащи колички и други. По-възрастните могат да играят тенис, да яздят кон, да плават с лодка или водно колело, организират се редовни разходки по Ропотамо.

Китен е много зелен град, което го прави прохладен дори в най-големите жеги. В близост се намира Странджа планина и природният парк със същото име, който си заслужава да разгледате. Резерватът на река Ропотамо е само на броени километри.

Въпреки скромните си размери, градчето е пълно със заведения. Особено приятни са баровете и ресторантчетата около плажа, които предлагат романтична гледка към морето. Вечер можете да потанцувате направо на пясъка в дискотека точно на брега.

Китен е сред райските кътчета по морския ни бряг, и е добре да го включите в разходката си по Черноморието. Ако имате нужда от кола под наем за нея, ще се радваме да ви осигурим такава. Със сигурност някой от нашите 30 модела нови автомобили rent a car ще задоволи всички ваши нужди и прищявки, за едно комфортно пътуване и незабравима почивка.