Бяла е крайморско градче с население от около 2000 души, разположено в североизточна България, на 75км от Бургас и 55км от Варна.

Бяла е известна с девствената си, дълга 6км. плажна ивица, красиви панорамни гледки и развито винопроизводство.

Името на града произлиза от белите стръмни скали над плажа. За първи път районът е заселен през 3-ти век, а днес за богатата история на мястото свидетелстват останките от крепост. Разделена е на няколко части, които отразяват различните периоди на заселване.

Бяла се развива бързо и става все по-привлекателна дестинация за туристите. Можете да избирате между почивни бази, къмпинги, хотели, както и частни квартири на достъпни цени. Общо взето мястото е за спокойна почивка. Една от причините, поради които посетителите предпочитат Бяла, е заради девствените й плажове, по-малко засегнати от бурното строителство по Черноморието. Районът е и по-чист, защото в близост няма заводи и промишленост.

Само на 6км. от Бяла са последните възвишения на Стара Планина, а около плажната ивица има широколистна гора, което допълва усещането за природа. Водата е кристално чиста, с идеална температура.

Най-важната забележителност са 'Белите скали'. Там учени са открили следи, свидетелстващи за катаклизма, причинил изчезването на динозаврите.
 
Бяла е известна с винопроизводството си. Около града се отглеждат лози основно сорт Мерло, както и традиционният български Димят, от който се произвежда и прочутото вино.

Най-близкият град е Обзор – 6км. На 20км. южно се намира най-девственият плаж в страната – Иракли.

Ако имате нужда от кола, за да плажувате в  Бяла, бихме се радвали ако се възползвате от нашите rent a car услуги. Разполагаме със сериозен автопарк, от който можете да изберете точният автомобил за вас.