Добрич е сред 10-те най-големи града в България, с население от над 90хил. души. Намира се в североизточната част на страната, на двата бряга на р. Суха река.

За пръв път е бил заселен през 4 век пр.н.е. Разкопки от 2-ри век предлагат бегъл поглед върху миналото на района. Едно от големите открития е некропол с езически гробове. През османското владичество градът е бил процъфтяващ център на търговията. В началото на 20в. Добрич е бил част от Румъния, и е върнат на България през 1940г. Бива преименуван от комунистическата власт на Толбухин, а след падането й възвръща първоначалното си име.

Историческият музей, открит през 1953г., съхранява над 160хил. експоната в залите си. Сред тях са антики, свързани с историята на града, но е поставен и акцент върху литературата, изкуството, балета.

В Етнографския комплекс можете да разгледате ръчноизработени типични за Добруджа носии, бижута, керамика и текстил. Можете също да вкусите някои от традиционните храни, като бяло сладко.

Изложбата в Художествената галерия включва картини и скулптури на известни български творци. Освен това си заслужава да разгледате храмът „Св. Георги“, а децата биха се порадвали на Кукления театър. Всяка година се провеждат фолклорни фестивали и панаири, един от които е международният младежки музикален фестивал, събиращ млади музиканти от източна Европа.

Цените в хотелите и ресторантите обикновено са по-скромни в сравнение с тези по Черноморието. По ресторантите се предлага традиционна българска кухня, както и специалитети за областта. Има няколко нощни клуба и бар с жива музика.

Ако желаете да разгледате Добрич и околностите му, можем да ви предложим кола под наем (rent a car). На ваше разположение са автомобили от всякакъв клас, които ще ви осигурят комфортно пътуване, спрямо нуждите и предпочитанията ви. Автомобил с предварителна заявка можете да наемете от Варна, Бургас, Пловдив, София и летищата им, както и от офисите ни в Слънчев Бряг и Поморие.