Летище София е най-голямото летище в България, разположено на около 9км. от централната част на града. Разполага с втората по дължина писта на балканския полуостров – 3600м, способна да поеме и най-тежките самолети, произвеждани някога. Годишно обслужва над 3млн. пътници.

Много туристи ползват Летище София като отправна точка на почивката си в България, защото е в близост до повечето ни зимни курорти, сред които Боровец, Банско, Пампорово, Чепеларе и други.

Летището отваря врати през 1947г. През 2006г. е изграден вторият, модерен по всички световни стандарти терминал, с капацитет 2500 пътници на час. Обновена е и пистата на първи терминал, като в сегашното си състояние може да поеме до 25 полета на час.

Обслужваните редовни линии са до над 40 дестинации по целия свят, още толкова са и чартърните. Сключени са договори с повече от 30 авиокомпании.

Ще откриете много магазини, заведения за бързо хранене, ресторанти, кафенета, банкови офиси и чейндж бюра. Наскоро край втори терминал  беше открит и парк-зона за отдих, простиращ се върху 360дка, където можете да си починете, докато чакате полета си. Ако пък желаете да отдъхнете в спокойна и луксозна атмосфера, на ваше разположение са двата салона - „Преслав“ и „Плиска“.

Летището разполага с паркинг 400 места. Линия 84 от градския транспорт на София свързва центъра на града с летището, като за обемен багаж се заплаща втори билет.  Има две такси-стоянки, но превозът крие известен риск и изисква вашата бдителност, поради честите злоупотреби на таксиметровите шофьори с цените на услугата.

Ако се нуждаете от rent a car, СъниКар може да ви предложи услугите си по наемане на автомобил директно на Летище София. Просто изберете някой от 30-те ни нови автомобила и го запазете, а ние ще се погрижим той да ви очаква навреме и в перфектно състояние пред летището.