Несебър е най-старият град по българското Черноморие. Голяма част от средновековната му архитектура е запазена, града е обявен за част от световното културно наследство на ЮНЕСКО.

Разположен е на полуостров – свързващата част със сушата е само една ивица – път за автомобили и пешеходци, на която има стара мелница – атрактивно място за снимки и символ на града.
Историята на града започва от брозновата ера – селището на полуострова е сред най-старите градове в Европа. Първоначалното му име е било Месембрия.

Запазени са повече от 10 църкви на полуострова, от които една все още функционира. Сред задължителните за разглеждане са „Христос Пантократор“ - строена през 13-14в. и част от „100-те национални туристически обекта“, както и останките от реставрираната „Света Богородица Елеуса“. В „Св. Стефан“ пък ще откриете запазени стенописи от 16-ти век.

Средновековния период се допълва с възрожденския - голяма част от къщите в стария град са от 18-ти век. Ще имате възможност да разгледате и плетивата, грънчарските изделия и накитите от минало време. Част от старовремските къщи и църкви са превърнати в музеи, където можете да разберете повече за бита и историята на мястото от преди няколко века.

В новата част на града се намират плажа, заведенията, хотелите, магазините и всичко останало, от което туриста може да има нужда. Освен място за културно-исторически туризъм, Несебър е предпочитана дестинация и от по-младите, както и от семействата, поради съчетанието от романтичен стар град и модерен такъв, където човек би могъл да се забавлява и вечер.
 
Само на няколко километра на север е Слънчев Бряг, а на юг – Поморие – в тези градове СъниКар разполага с офиси, откъдето можете да наемете Rent a car автомобил, за вашата разходка по българското Черноморие, а и не само – разполагаме както с компактни коли, така и с големи семейни автомобили и висок клас лимузини.