Обзор е град в североизточна България, на брега на Черно Море, с население от около 2500хил. души, но през лятото тази цифра се увеличава няколко пъти и уличките гъмжат от хора.

Историята на селището датира от 10в. пр. хр. За първи заселници се сочат траките, а после ги следват гърците, римляните, османците и българите. През това време Обзор сменя седем имена, сред които „Слънчев град“ и „Божи град“.

Обзор е предпочитано място за спокойна почивка в приятна атмосфера. Градчето е чисто и добре поддържано, с красиво зелено паркче точно преди плажа. До него е новопостроеният амфитеатър, където се провеждат ежегодни международни фестивали, концерти и развлекателни програми. Плажът е чист, със страхотен ситен пясък, а ивицата е от най-дългите в страната – около 7км.

Ако харесвате лукса в съчетание със спокойната почивка, ще се зарадвате на 4-звездни хотели ол-инклузив с обслужване на високо ниво, кацнали почти на брега. Предлагат се частни квартири, а за тези, които биха се лишили от известни удобства – бунгала на метри от плажа.

В повечето ресторанти се набляга на битовостта, с много дърво и орнаменти; кухнята е разнообразна, с всевъзможни специалитети. Някои от  ресторантите разполагат с жива музика на много високо ниво и нерядко можете да видите германец да играе право хоро редом с българите.

Въпреки че Обзор е китно и спокойно градче, нощният живот е на ниво, в него се намира една от най-големите дискотеки на балканския полуостров, привличаща посетители от няколко други курорта в околността. Освен нея има още няколко нощни бара.

В близост до Oбзор е местността Иракли, запазила девствения си пейзаж, и абсолютно незастроена – там може да се почива само на палатки, далеч от цивилизацията.

Ако желаете да наемете автомобил, за да разгледате Обзор и околността, можете да се възползвате от услугата ни – rent a car.