Поморие е третият по големина град по Черноморието, след Бургас и Варна, с население от около 14хил. души. Той е и едно от най-популярните места за почивка. Бил е заселен още през 5-ти век пр.н.е.  Плажът е с дължина от 7км, със ситен пясък и чиста вода.

Освен че е прекрасно място за лятна ваканция, Поморие може да ви грабне и с много исторически, културни и природни забележителности.

Задължително посетете Тракийската куполна гробница от 4-ти век.   Допускат се туристи в кръглата й камера, където са били погребвани високопоставените траки. Манастира „Св. Георги“ от 17-ти век също е популярно място сред туристите, според местните там са погребани част от мощите на светеца, а от извора над тях тече светена вода. Две стари църкви също си заслужават вниманието – „Св. Рождество Богородично“ и „Преображенската църква“, построени 18-19в. Поморийското езеро е защитен природен обект с огромно биоразнообразие, който не бива да пропускате. Обитават го над 260 вида птици, има и кула от която с телескоп и бинокъл можете да наблюдавате някои от тях.

Поморие е известен и с калолечението си, санаториумът се намира на брега на езерото и помага при костни и мускулни заболявания.

В града е изграден и единствения по рода си музей на солта „Стари анхиалски солници“, солта е най-старият начин на препитание на местните, предавал се сред поколенията.

В архитектурен резерват „Стари поморийски къщи“ можете да се докоснете до бита и историята на предците ни през възрожденския период. Ако желаете да продължите тематично, Историческият музей е следващата дестинация в разходката ви.

Фирма Съни Кар разполага с офис в града, откъдето можете да наемете автомобил. Rent a car услугата си предлагаме също и на бургаското летище, което е само на 9км.