Равда е малък курортен град на брега на Черно море с население от около 2000 души, намира се в между Несебър и Ахелой, и на 27км. от Бургас.

Равда е предпочитано място за спокойна и уютна почивка. Градчето е с чист въздух поради липсата на промишленост в района. Големите хотели са рядкост – повечето посетители избират частни квартири, бунгала или малки семейни хотели.  Градчето е предпочитано при ученически екскурзии. Цените за настаняване са доста по-скромни, отколкото в курортите в близост. Равда е свързана с Несебър и Сл. Бряг чрез автобусен транспорт на всеки 30мин., поради което много туристи отсядат в Равда и плажуват там, но разглеждат и градът-музей – Несебър и луксозния курорт Слънчев Бряг.

Пясъка и морето се поддържат чисти. Поради липсата на големи хотели, градчето е доста по-малко населено през лятото, отколкото курортите в близост и осигурява комфортна и тиха почивка.

Въпреки че градчето се рекламира с относителното си спокойствие, има възможности за нощен живот – няколко дискотеки и нощни барове. Изборът на ресторанти е голям. Сувенири ще можете да си изберете от някоя от сергиите по улиците. Сред забавленията на плажа са сърфиране, водни ски, водно колело, гребане и други.

Плажовете са два – южен и централен, обикновено плитки – подходящи за почивка с деца. В южния са повечето забавления, докато в централния се цени спокойствието на плажуващите.

Близостта на Равда с Ахелой, Несебър, Слънчев Бряг, Свети Влас и Елените ви позволява освен да направите една приятна почивка, да разгледате и района. За целта бихме могли да ви предложим някои от нашите автомобили под наем. Фирмата ни се занимава с rent a car, като кола можете да наемете от Бургас и Варна, както и от офисите ни в Сл. Бряг и Поморие.